Een gouden huwelijk en een Abraham

Deze week hebben we twee keer een gebeurtenis waarin 50 jaar de hoofdrol speelt

Gouden echtpaar Jan en Geesje Eising

50 jaar geleden, op 20 juli 1972 gaven Jan en Geesje elkaar het ja-woord ten overstaan van de toenmalige Wethouder Willem Harders.

Het stel leerde elkaar kennen bij ‘de Oosterhesselerbrug’ en de vonk sloeg over.

Geesje is geboren en getogen in Westenesch in het huis waar ze nu wonen, Jan is op Erica opgegroeid.

Na hun trouwen gingen ze bij haar ouders inwonen. Geesje heeft 45 jaar bij de Gemeente Emmen gewerkt. Jan heeft uiteindelijk ook nog zo’n 30 jaar bij de Gemeente Emmen gewerkt. Daar was hij verantwoordelijk voor onderhoud aan de sportvelden. Vanzelfsprekend ziet hun eigen gazon er altijd mooi groen uit.

Op deze bloedhete dag was de redactie even op bezoek om het bruidspaar te feliciteren met deze gouden mijlpaal. Volgens Jan was het 50 jaar geleden zeker net zo warm.

Ondanks de warmte vandaag wilden ze graag even poseren voor de mooie boog welke de avond ervoor door de buren was gemaakt. Familieleden hadden een mooi spandoek gemaakt.

Hun feest wordt gevierd bij Wielens in Noord-Sleen. De redactie wenst het paar nog vele gelukkige jaren samen.

Roelof Schutrups is Abraham geworden

Zondag mocht overbuurman Roelof Schutrups zich Abraham noemen vanwege zijn 50ste verjaardag. Zijn familie had ervoor gezorgd dat dit niet aan de aandacht zou ontgaan.

Een grote stropop en een spandoek voor het huis maakten duidelijk dat Roelof wat te vieren had. Dat hebben zij die dag ook met veel plezier gedaan.