Koningsdag in Emmen

Koningsdag was een prachtige zonnige dag. Voordat iedereen vertrok naar de echte koning en koningin bood het bestuur op de Brink de dorpsbewoners een kop koffie of thee mét oranjetompoezen aan. De oranjetompoezen waren bovendien versierd met het logo van Westenesch, de boerhoorn. Dank aan de bakker in Sleen die dit verzorgd heeft. Het was een heel gezellige en goed bezochte ontmoeting.

Na afloop zijn drie personen van het bestuur nog het hele dorp doorgereden om de dorpsgenoten die niet op de Brink aanwezig konden zijn persoonlijk te trakteren op tompoezen. De thuisblijvers zaten bijna allemaal voor de televisie. Ook waren er meerdere bewoners niet thuis, vermoedelijk stonden die al op het Raadhuisplein. Helaas konden we die dus niet verrassen met een tompoes maar voor die groep heeft het bestuur ervoor gezorgd dat zij van de koning zélf een tompoes konden krijgen. Al met al hebben vele Westeneschers genoten van de koningsdag.

Aan het eind waren nog enkele tientallen tompoezen over. Deze zijn naar de Zuidermarke gebracht zodat de bewoners daar ook konden genieten van een traktatie op koningsdag.

’s Middags heeft de jeugdcommissie nog een programma verzorgd, zie verdere verslag.

Ook op het plein is het die dag succesvol geweest. Emmen en Westenesch kunnen met voldoening op Koningsdag 2024 terugkijken!

Tot de volgende koninginnedag in Emmen over 25 jaar.