Lekker op de trekker

Alle deelnemers van de Westenescher oldtimer toertocht, welke zondag 26 mei werd gereden, zullen het hier ongetwijfeld mee eens zijn, het was inderdaad lekker op de trekker. Het gaat hier natuurlijk om het bekende liedje van de groep Mannenkoor karrespoor maar het past ook uitstekend bij de vele liefhebbers van oude trekkers in ons dorp en omgeving.

Zondag was het weer zover dat na veel sleutelen voor de ene, en misschien alleen maar poetsen voor de ander, zo’n 42 deelnemers zich rond 9:00 uur op de grote Brink meldden voor de jaarlijkse toertocht met oude trekkers. Opvallend aan alle trekkers is dat ze geen cabine, of zelfs geen dakje hebben, dit is een voorwaarde om te mogen meedoen aan de tocht. De organisatie verwende de deelnemers bij aankomst met een kopje koffie of thee en een lekkere plak krentenwegge.

Dat het enthousiast zijn voor oude trekkers niet alleen iets is voor ‘oude’ mannen valt op, ook de jeugd was ruim vertegenwoordigd. Sommige rijden gezellig mee op de trekker, anderen hebben zelf een trekker en houden die technisch in een goede staat. Een enkeling gaat tot het uiterste en komt met een trekker welke na vele jaren werk en veel doorzettingsvermogen ogenschijnlijk in nieuwstaat is.

Rond 9:30 uur kon iedereen, onder veel publieke belangstelling, vertrekken voor een ruim 40 km lange tocht door de omgeving. Via Noordbarge, Nieuw Amsterdam en het Stieltjeskanaal kwam men aan in Dalerveen waar een korte pauze werd gehouden. Daarna ging het over prachtige weggetjes richting Sleen en kwam men uit in Noord-Sleen bij Restaurant Wielens waar iedereen verwend werd met een heerlijke gehaktbal.

Rond 15:00 uur was iedereen weer terug op de grote Brink en nam men de tijd om de geslaagde dag nog eens door te nemen.

Klik hier voor alle foto’s