Leuke oriënteringsrit met verrassende opdrachten

Zondag 4 september organiseerde de activiteiten commissie weer een oriënteringsrit waar 19 equipes zich voor hadden ingeschreven. De jeugd van Westenesch had zich als 1 team ingeschreven en zaten met zo’n 18 man gezellig in een huifkar achter een trekker.

Wat hoort niet in het rijtje thuis: Oliefant, Tafel, Fiets, Kat, Auto, Stoel

We moesten ons op de grote brink melden en kregen daar al de eerste opdracht welke uiteindelijke de startvolgorde bepaalde. Deze opdracht was een mooie binnenkomer want het kostte gelijk de nodige hoofdbrekens. Van Juliët en Marloes kregen we een omvangrijke opdrachtenlijst welke we snel even doornamen om te zien wat we konden verwachten, pff dat was niet mis.

De grote Schaapskooi Bargerveen bij Weiteveen

Veel vragen, sommige moeilijk maar met een beetje logisch nadenken eigenlijk ook weer simpel toen we het antwoord aan het eind te horen kregen, maar ja, dat is achteraf. We gingen via Weerdinge, Emmerhout en Klazinaveen naar de Schaapskooi bij Weiteveen. Hier was een pauze en werden we getrakteerd op een heerlijke traktatie.

Een team selfie van Renske met haar vriendin voor de opdracht met de schapen

Daarna via de Europaweg richting Schoonebeek en dan denk je aan één van die algemene foto opdrachten, “ga met minimaal 20 schapen op de foto”. We zagen ineens een weilandje met schapen en stopten, inderdaad het zijn er ieder geval 20. Met veel moeite en geduld kregen we de schaapjes bij elkaar. Hadden we die foto van de schaapskudde bij de schaapskooi in Weiteveen maar gezien, “veel eenvoudiger” hoorden we onderweg. Andere foto opdrachten waren:

Ga op de foto met Happy Dinner
Met een blauwe auto
en met een trekker. Dat was voor team jeugd niet moeilijk natuurlijk
Vol concentratie is Geert bezig met de laatste opdracht.

Toen weer verder, door Schoonebeek, langs het Schoonebekerdiep en het Stieltjeskanaal naar Nieuw-Amsterdam en van daaruit weer terug naar de grote brink. Ai, de laatste opdracht “ga op de foto met een Ja-knikker”. Hadden we maar toch alles eerst goed doorgelezen. Ach, de rit was prachtig om te doen en daar gaat het toch om. Bij aankomst op de brink moesten we ook onze sjoel vaardigheden nog even tonen, daarna stonden hapjes en consumpties voor ons klaar en konden we gezellig de antwoorden al even met elkaar doornemen.

Anita is blij met de eerste prijs.

De uitslag werd bekend gemaakt: de poedelprijs werd uitgereikt aan het team Huizing/Schutrups, de derde plaats was voor Roelof en Patricia Schutrups, een gedeelde tweede plaats was voor de jeugd en team Wilmar (Marjolein en Willem Bos). Team Verstappen (Jan en Anita Fransen en Bert Hilbrands) mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

De organisatie had er een leuke middag van gemaakt, alles was prima geregeld en is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor meer foto’s en team selfies

En hieronder dan de einduitslag

Teamnaam Totaal aantal punten 
Verstappen 47 
Jeugd 44.5 
Wilmar 44.5 
Roelof en Patricia 43 
Stumpers 41 
Gerrie en Ria 39.5 
Chanton 37.5 
Kevertje 37.5 
Haantjes 37 
W91 36 
Daltons 31.5 
Eising 31 
Elling 31 
Evenhuis 29 
Brinkman 27.5 
Willy en Dina 22 
Brookman 22 
Meijer 68 18 
Huizing / Schutrups 13.5