NK tijdrijden door Westenesch

Het NK tijdrijden werd dit jaar in Emmen georganiseerd. Het 15 km lange parcours kwam ook door ons mooie dorp. Een prachtige zonnige dag met weinig tegenwind. Ideale omstandigheden.

Om 9:00 uur gingen de Nieuwelingen van start en rond 18:30 uur finishten de Elite Heren als laatsten. Favoriet Tom Dumoulin werd toch nog geklopt door Bauke Mollema. De redactie had dit niet voorzien en had de camera vooral gericht op Dumoulin, daarom staat zijn foto op de voorpagina.

Voor het publiek en dorp een hele dag genieten van top-renners door ons dorp. Maar ook op het Raadhuisplein en in het rennerskwartier was het voor fietsliefhebbers en de kinderen in de fonteinen genieten.

De NK-organisatie had in de haast van de voorbereiding voor deze dag enkele steken laten vallen, maar dit is op een goede manier, inclusief een attentie voor het dorp, hersteld. Dus ondanks enige overlast voor de bewoners was de NK een geslaagd evenement.

Voor elke renner een motor begeleider.

De organisatie had tientallen verkeersregelaars en een begeleidend motorteam ingezet. Wij spraken even met Joke uit Leek die al jaren met plezier verkeersregelaar is. Vandaag was zij dus in Westenesch, later in de week volgt een wedstrijd rond de VAM berg waarvoor zij ook weer wordt ingezet. Het kunnen beschikken over voldoende verkeersregelaar is trouwens van groot belang voor het wel of niet kunnen doorgaan van een evenement.

Deze verkeersregelaar had het de gehele dag gezellig en was niet alleen.
Zo snelden de renners met een vaart van circa 55 km/uur het dorp binnen. “Gelukkig” was de smiley van de gemeente net weggehaald.
Het was ook de dag van het landelijke boeren protest. Renners en publiek zal het locale protest niet zijn ontgaan.
Nog even snel een wasje draaien.
Tot slot nog een interview met nummer twee: Dumoulin.

Klik hier voor alle foto’s