Paasvuur

Gedurende de dag werd het steeds duidelijker dat het in de avond zou gaan regenen wanneer de kinderen de paasbult in de brand zouden gaan steken. Maar de weergoden waren ons een klein beetje goed gezind. Tegen acht uur was het even droog en kregen de kinderen een brandende fakkel en mochten zij onder begeleiding van de ouders de grote paasbult aansteken.

Best wel spannend voor de kinderen om deze bijzondere klus te mogen doen maar het lukte hun uitstekend. De regen had de bult nog niet zo erg nat gemaakt en in korte tijd was het al een grote vuurzee.

Het publiek liet zich ook niet afschrikken door het weer want zij waren weer in grote getale aanwezig. Mooi om te zien dat deze traditie toch nog bij zoveel mensen leeft. Maar hoe lang zal dit nog door kunnen gaan, laten we er maar het beste van hopen.

Klik hier voor meer foto’s

De paasbult bouwen

Gedurende een aantal weken kon iedereen op de zaterdag weer snoeihout brengen bij de paasbult, de berg hout werd steeds groter en groter. Tweede paasdag werd ’s morgens door een aantal ijverige mannen de bult netjes gemaakt en het terrein er om heen werd mooi aangeharkt. Rondom de bult werd een dikke laag stro aangebracht en een ergens omgewaaide berkenboom kreeg een mooie plek bovenin de paasbult.

Na dat harde werken is het even goed om te rusten en werd ook onder het genot van aanwezige dorstlessers nog even gezellig de klus en andere dorpse zaken doorgenomen.

Klik hier voor meer foto’s