Prachtige dag voor Westenesscher oldtimer toertocht

Zondag 12 juni werd vanaf de grote Brink door een groep enthousiaste dorpsbewoners weer een toertocht voor oldtimer trekkers georganiseerd. Je kunt wel zeggen dat het inmiddels een vaste traditie is geworden om met een groep liefhebbers van oude tractoren uit ons dorp en genodigden een rondrit in de omgeving te maken.

Oude McCormicks bij elkaar
Ook met deze ‘klompen’ kun je prima op de trekker

Vanaf 9 uur konden de deelnemers zich melden bij de organisatie en was er voor elk koffie/thee en krentenstoet. Nadat vanaf een picknickbank de deelnemers nog een aantal huishoudelijke mededelingen meekregen kon tegen 10 uur de tocht beginnen.

Een prachtig gerestaureerde Nuffield trekker met graafbak

Onder grote belangstelling op de Brink en langs de Westenesscherstraat vertrokken de ruim 40 deelnemers met een verscheidenheid aan merken en soorten trekkers richting Noord-Sleen. Over prachtige binnendoor weggetjes en langs het mooie kerkje van Zweeloo kwam de groep aan op de Brink in Oud Aalden.

Pauze op de brink in Oud-Aalden

Hier werden de trekkers mooi opgesteld en was het tijd voor een eerste pauze. Iedereen had toen wel trek in koffie/thee en lekkere broodjes. Vervolgens voerde de tocht via Meppen en Oosterhesselen naar de Holtenploeg in Erm voor de tweede pauze met de traditionele bal gehakt.

Weer terug in Westenesch

Zonder technische problemen was de gehele groep rond drie uur weer terug in Westenesch en werd op de grote Brink de dag nog eens gezellig doorgenomen.

Klik hier voor alle foto’s