Tropische trekker toertocht

Behalve de TT van Assen kenden we afgelopen zondag ook de TT van Westenesch, geen motorraces maar wel een Trekker Toertocht. Maar er waren meer overeenkomsten, zoals een officiƫle opening, een rennerskwartier, een tribune, afdeling wedstrijdleiding en vooral de vele vormen van catering.

De dag begon traditiegetrouw om 07.00 uur met het hijsen van een vlag door de organisatie op de kleine brink. Daarna werden de nodige broodjes en plakken krentenbrood gesmeerd. Het mannelijke deel van de organisatie liet zien dat ook zij prima voor dit soort werk ingezet konden worden. Het was op enig moment wel even onduidelijk hoeveel plakken krentenbrood er gesmeerd waren maar dat werd toch snel verhelderd.

Na een welkomstwoord, enkele veiligheidsinstructies en het hijsen van een vlag op de grote brink vertrokken de 48 nostalgische trekkers rond 09.30 uur, uitgezwaaid door vele belangstellenden.

De koffiepauze was tegenover de pizzeria in Meppen, toen iedereen voor zijn of haar trekker een plekje had gevonden was het er gezellig druk. De organisatie had de catering prima geregeld, de deelnemers waren daar wel blij mee na zo’n eerste warme etappe.

Het tweede deel van de tocht ging onder andere via de Mepperdennen en Wezup naar Noord-Sleen. Op het terras bij Restaurant Wielens kon iedereen even bijkomen van de tropische tocht, een glas koud drinken en een lekkere gehaktbal zorgde weer voor de nodige energie.

Na terugkomst op onze grote brink werd er nog van alles geƫvalueerd en was het nog een tijdje best gezellig. Afgezien van een enkel mechanisch mankement konden de deelnemers en organisatie terugkijken op een geweldige dag welke zeker weer voor herhaling vatbaar is. De redactie zal ook dan weer graag verslag doen van dit unieke evenement in ons mooie dorp.

Klik hier voor alle foto’s