Veel gezelligheid tijdens kerststukje maken

De activiteitencommissie kon in zaal ‘de Ruif’ bij Manege De Eekwal zo’n twintig dames verwelkomen voor een leuke en leerzame avond kerststukje maken. Samen met bloemiste Sylvia had de organisatie er voor gezorgd dat iedereen een compleet pakket aan materiaal beschikbaar had. Na een kopje thee of koffie werden de basisbeginselen uitgelegd en ging iedereen vol overgave en met veel plezier aan de slag.

Sylvia had een voorbeeld meegenomen zodat iedereen kon zien wat je van het beschikbare materiaal kon maken. De ene maakte daar dankbaar gebruik van en voor de andere was dat wat minder belangrijk en liet haar eigen fantasie er op los.

Voor Alberdina Schutrups is een kerststukje maken allemaal gesneden koek. Zo’n 25 geleden begon zij met het geven van workshops, thuis op de deel welke toen in de december maand vaak vol zat met belangstellenden. Alberdina is daar een aantal jaar geleden mee is gestopt maar je kunt zien dat zij nog goed weet hoe het moet en daar ook nog van kan genieten.

Hoe de diverse creaties zijn geworden heeft de redactie niet afgewacht maar dat bij de dames thuis nu een mooi kerststukje op tafel staat is wel duidelijk.

Klik hier voor meer foto’s