Veel waardering voor geslaagd oogstfeest

Ook dit jaar was het oogstfeest op het erf bij de familie Reinders aan de Kromme Elleboog weer een groot succes. Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de grote Borga dorsmachine, genoten van de diverse activiteiten welke op het land plaatsvonden of om even gezellig bij te kletsen met vrienden of bekenden.

De weersverwachting was in eerste instantie niet zo positief voor deze zaterdag maar gaandeweg de morgen begon het er op te lijken dat de dag weleens droog kon verlopen. De dorsmachine werd proefgedraaid, hier en daar piepte en kraakte wat, het éne had wat aandacht nodig en het andere zou vanzelf wel goed komen. Trekkers met grote machines er achter kwamen binnen en zochten een plek op.

Al snel werd het gezellig druk, het publiek had veel aandacht voor de diverse activiteiten op het land achter het erf. Hierop werd met veel enthousiasme geploegd, kunstmest gezaaid en koren gemaaid met een zelfbinder. Bijzonder was de door een trekker getrokken Claas super automatic combine uit 1964. Vorig jaar had deze machine nogal wat technische problemen maar na vele uren arbeid en doorzettingsvermogen was deze nu in staat om het publiek te laten zien wat zo’n oude machine nog allemaal kan.

De organisatie had ook voor een uitstekende catering gezorgd, de mensen maakten er goed gebruik van en waren hierover dik tevreden.

Mooi om te zien is de hoeveelheid jeugd welke op zo’n dag aanwezig is, ook de allerkleinsten hebben zich prima vermaakt. Er is toch niks mooier dan mogen meerijden tijdens het ploegen of even zelf te mogen sturen.

Niet lang nadat de demonstraties waren afgelopen kondigden dreigende luchten de komst van een ‘schip met zure appels’ aan. De dorsmachine was op tijd onder dak maar anderen, welke snel hun materiaal naar huis brachten, hadden thuis toch het water in de schoenen staan bleek later.

Ondanks die ene hoosbui kan de organisatie terug kijken op een zeer succesvolle dag. Wat ik zo links en rechts vernomen heb was dat het publiek erg blij met dit evenement was en ook dat er mensen zijn die zoiets mogelijk willen en kunnen maken. Ik denk dat we veel van hun bij een volgende editie van het oogstfeest weer zullen ontmoeten. Prachtig toch zo’n gebeurtenis in ons dorp.

Klik hier voor alle foto’s

Klik hier voor een foto- en videoverslag van Trekkerweb